verzekering

Verzekeringen opzeggen

Op deze pagina staat het overzicht met alle verzekeringsmaatschappijen waar u via Opzeggen.net uw verzekering kunt opzeggen. U kunt het betreffende bedrijf selecteren uit de lijst of de zoekfunctie gebruiken. Op de bedrijfspagina kunt u uw gegevens invullen, wij maken daar dan direct een perfecte opzegbrief van. Deze brief kunt u gratis downloaden en versturen. Ook kunt u gebruik van de verzendservice, wij gaan dan uw opzegbrief versturen naar verzekeringsmaatschappij. Hiervoor vragen wij een kleine bijdrage, na het versturen krijgt u een kopie van de brief en een verzendbevestiging.

Opzegtermijn voor een verzekering?

Op het moment dat je een verzekering wil opzeggen, ben je meestal net te laat of veel te vroeg. Daar hebben we allemaal wel eens last van. Dan is het dus goed om te weten hoe het precies zit met het opzegtermijn van verschillende verzekeringen

Schadeverzekeringen, dus woon-, auto- en reisverzekeringen hebben sinds 1 maart 2010 een maximale looptijd van 1 jaar, voordat je kan opzeggen of overstappen. Na 1 jaar is de verzekering per maand opzegbaar. Heb je nog een contact van voor 2010, dan gaan de regelgeving in vanaf de datum van contractverlenging.

Een zorgverzekering wordt per jaar afgesloten en loopt altijd van 1 januari t/m 31 december. Vanaf half november t/m 31 december kan je de zorgverzekering opzeggen of overstappen naar een andere verzekeraar.

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Kijk dus goed naar de voorwaarden van je contact naar wat het opzegtermijn is.

Wat moet er in een opzegbrief staan?

Allereerst zijn natuurlijk je contactgegevens belangrijk. Naam, adres, woonplaats, kortom, hoe je te bereiken bent.

Wat ook zeer belangrijk is, is je polis- of verzekeringsnummer. Daarmee geef je duidelijk aan wat je contract is bij de desbetreffende verzekeraar. 

Begin met aan te geven wanneer je je contract wil beƫindigen. Dit kan per direct zijn of per aangegeven datum. Bedenk wel dat de verzekeraar ongeveer 30 dagen nodig heeft om het contract te ontbinden.

Vraag ook altijd om een schriftelijke bevestiging. Daarmee weet je zeker dat je brief ook daadwerkelijk is aangekomen. Bewaar altijd een kopie van je brief.
Sluit af met je handtekening en je naam en polis- of verzekeringsnummer.

Deze maand zijn er al 66 opzegbrieven gemaakt voor Verzekeringen

laden...
Opzeggingen vandaag
laden...
Afgelopen 7 dagen
laden...
Deze maand
laden...
Totaal aantal opzeggingen