goed doel

Goede doelen opzeggen

Als u een donatie een aan goed doel wilt opzeggen dan dient u dat schriftelijk op te zeggen. Omdat het maken van een opzegbrief verspilde tijd is hebben wij deze al voor u gemaakt. Hieronder staat een lijst met alle goede doelen ook kunt u de zoekfunctie gebruiken ( aanrader!). Op de pagina van het goede doel staat al een opzegbrief voor u klaar met alle adresgegevens en al. U hoeft alleen nog uw eigen gegevens aan te vullen en wij maken daar dan direct een perfect opzegbrief van. Deze kunt u gratis en zonder registratie direct downloaden. Als u geen tijd heeft om de brief zelf te versturen dan kunt u gebruik maken van de verzendservice. Wij gaan dan uw donatie opzeggen door uw opzegbrief te versturen naar het goede doel. Deze brief versturen wij vandaag of de eerste werkdag. Uiteraard krijgt u van ons een verzendbevestiging + een kopie van uw opzegbrief.

Wat is de opzegtermijn van goede doelen?

Er kan een moment komen dat u wilt stoppen met het steunen van een goed doel. Goede doelen houden vaak ook een opzegtermijn aan, hoewel dit per stichting kan verschillen. Omdat bij veel goede doelen de opzegtermijn niet vaak duidelijk vermeld wordt, is telefonisch contact vaak aan te raden. In veel gevallen wordt wel om een schriftelijke opzegging gevraagd. Uiteraard is het voor u zelf ook beter om een schriftelijke bevestiging van uw opzegging te ontvangen. Vraag hier gewoon naar als u deze niet automatisch ontvangt!

Veel goede doelen werken met automatische incasso's. Als u opgezegd hebt en het bedrag wordt toch nog steeds afgeschreven, dan heeft u de mogelijkheid om dit door de bank te laten blokkeren. Bedragen die al, ten onrechte, afgeboekt zijn kunnen binnen 56 dagen door uw bank teruggestort worden. Dit wordt storneren genoemd.

Wat moet er in een opzegbrief staan?

De opzegbrief moet duidelijk zijn in uw gegevens zodat er geen twijfel bestaat over de afzender.

Uiteraard vermeld u uw naam en adresgegevens. Vertel dat u uw donatie op wilt zeggen. Het wordt op prijs gesteld als u uw reden vermeld, maar dit kan natuurlijk nooit verplicht worden. Het is verstandig om ook te vemelden, indien van toepassing, dat u met een automatische incasso betaalt.

Mocht u een donateursnummer weten, vermeld dit dan ook. Vraag altijd om een bevestiging zodat u bewijs hebt van uw opzegging.

Deze maand zijn er al 66 opzegbrieven gemaakt voor Goede doelen

laden...
Opzeggingen vandaag
laden...
Afgelopen 7 dagen
laden...
Deze maand
laden...
Totaal aantal opzeggingen