energie

Energie opzeggen

Wilt u uw contract met een energie maatschappij opzeggen? Vaak dient u dit schriftelijk te doen: dat wordt dus een opzegbrief maken. Deze tijd willen wij u graag besparen, daarom hebben wij al een opzegbrief voor u gemaakt. U hoeft alleen nog maar uw gegevens aan te vullen en de brief is klaar om direct, gratis en zonder registratie te downloaden. Als u de brief niet zelf op de post wilt doen dan kunt u gebruik maken van onze verzendservice. Wij gaan dan uw opzegbrief vandaag, of de eerste werkdag, versturen naar de energie maatschappij. Wij regelen daarmee uw opzegging en u heeft er geen omkijken meer naar.

Opzegtermijn voor een energie contract?

Als u wilt overstappen naar een ander energiebedrijf, hoeft u de opzegging bij uw oude energieleverancier niet zelf te regelen. Het nieuwe energiebedrijf doet dit voor u. Meestal duurt het in totaal maximaal 6 weken om over te stappen. Allereerst heeft u te maken met een opzegtermijn van 30 dagen bij uw oude leverancier en een bedenktijd van 14 dagen bij uw nieuwe contract.

Deze opzegtermijn van 30 dagen is echter alleen van toepassing wanneer de looptijd van uw contract is afgelopen of wanneer u een energiecontract voor onbepaalde tijd heeft. Contracten met een bepaalde tijdsduur gelden vaak voor één, twee, drie of vijf jaar. In deze periode kunt u het contract niet zomaar opzeggen. Wanneer u dit toch doet, moet u vaak een opzegvergoeding betalen. Zodra de vaste periode is afgelopen, kunt u gewoon opzeggen zonder extra kosten.

Wat moet er in een opzegbrief staan?

Zoals gezegd wordt uw opzegging geregeld door uw nieuwe energieleverancier. Heeft u geen nieuwe leverancier doordat u bijvoorbeeld emigreert of gaat u bij iemand inwonen? Dan kunt u eenvoudig zelf een opzegbrief sturen. In deze brief geeft u aan dat u uw contract wilt opzeggen en u vermeldt hierbij per welke datum u dit wil doen en dat u de opzegtermijn van, over het algemeen, 30 dagen in acht neemt. Het is verstandig om uw oude energieleverancier te vragen om een schriftelijke bevestiging van uw opzegging.

Deze maand zijn er al 66 opzegbrieven gemaakt voor Energie

laden...
Opzeggingen vandaag
laden...
Afgelopen 7 dagen
laden...
Deze maand
laden...
Totaal aantal opzeggingen